MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
A A A

Șeful Poliției Nașionale a fost într-o vizită de lucru în Qatar

În perioada 24-26 mai, șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu s-a aflat într-o vizită de lucru în Doha, Qatar, fiind parte a delegației oficiale a Republicii Moldova, condusă de ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco. 

 

În cadrul  vizitei, șeful Poliției Naționale a participat la deschiderea evenimentului internațional pentru sisteme de securitate internă și protecție civilă „MILIPOL 2022”, care a fost marcat printr-o conferință oficială. De asemenea, au avut loc întrevederi cu mai mulți oficiali, printre care Excelența Sa Sheikh Khalid bin Khalifa bin Abdulaziz al Thani, prim ministru și ministrul de interne al Qatarului, vice ministrul, dar și omologi din alte țări participante.  

 

În scopul schimbului de cunoștințe și experiențe, dar și a preluării bunelor practici, Viorel Cernăuțeanu a vizitat mai multe locații/instituții cheie pentru activitatea polițienească, precum Colegiul de poliție, Centrul pentru combaterea crimelor cibernetice, dar și Centrul de monitorizare și supraveghere a traficului rutier. 

 

Un accent deosebit a fost pus pe identificarea modalităților și soluțiilor relevante de susținere și dezvoltare a parteneriatului durabil dintre Republica Moldova și Qatar pe domeniul polițienesc, dar și oportunitățile de digitalizare eficientă a serviciilor oferite de poliție.

 

26 mai 2022