MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
A A A

Șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu a susținut un briefing de presă despre desfășurarea evenimentelor dedicate zilei de 9 mai și acțiunile forțelor de ordine până la această oră.

În cadrul briefing-ului de presă, Viorel Cernăuțeanu a menționat că, pe parcursul zilei de astăzi pe întreg teritoriul Republicii Moldova, în 50 de localități au avut loc manifestații  la care au participat în jur de 37 de mii de persoane.  

 

Pe parcursul acestor evenimente Poliția a înregistrat 42 de materiale cu privire la încălcări ale legislației în care sunt vizate 90 de persoane.

Dintre acestea 24 deja au fost identificate, iar altor 12 le-au fost întocmite  procese verbale în temeiul art. 365 /5 din Codul Contravențional al Republicii Moldova.

 

În context, șeful Poliției a subliniat profesionalismul colegilor implicați la menținerea ordinii publice , aducându-le mulțumiri pentru munca depusă.

 

Reamintim că, polițiștii vor fi la datorie pe tot parcursul zilei de astăzi, pentru a asigura liniștea și ordinea publică. Îndemnăm cetățenii să respecte cadrul legal, iar în cazul în care observă încălcări sau persoane cu comportament provocator să apeleze 112 sau la cel mai apropiat polițist. 

 

” Mulțumim tuturor cetățenilor pentru respectarea recomandărilor noastre,  toleranță și solidaritate unii față de ceilalți. De asemenea, mulțumesc și colegilor implicați în serviciu, care prin profesionalism asigură un mediu sigur și stabil, oferind protecție pentru întreaga comunitate” a conchis șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu.

 

 

9 mai 2022