MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
A A A

Îndeplinirea obiectivelor prevăzute în Programul Suportului Bugetar al UE pentru reforma Poliției - o prioritate pe agenda MAI

La 12 aprilie 2018, ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan a participat la reuniunea Comitetului Director în cadrul Programului Suportului Bugetar destinat Poliției în contextul Strategiei de dezvoltare a Poliției pentru anii 2016-2020. La eveniment a fost prezent Ambasadorul UE în Republica Moldova, Peter Michalko, Secretarul de stat, Dorin Purice, partenerii de dezvoltare, reprezentanți ai societății civile și cei ai subdiviziunilor MAI, echipa managerilor de proiecte ș.a.

 

În cadrul evenimentului, ministrul Alexandru Jizdan a menționat despre realizările obținute în anul 2017, investițiile făcute în realizarea obiectivelor Strategiei de dezvoltare a Poliției, suportul major din partea partenerilor și rolul lor în dezvoltarea serviciilor de calitate pentru cetățeni.

 

Totodată, ministrul Afacerilor Interne a menționat despre Strategia de dezvoltare a Poliției care este un proiect benefic atât pentru angajați, cât și pentru cetățeni, iar suportul bugetar oferit Poliției este unul fără precedent.

 

Agenda de lucru a inclus mai multe prezentări a instituțiilor subordonate, cu privire la realizarea indicilor de performanță și perspectivele de viitor în implementarea Strategiei Naționale de Dezvoltare a Poliției pentru anii 2016-2020, stadiul de implementare în anul curent a obiectivelor Strategiei.

 

Prezent la întrunire, șeful Delegației UE a menționat că Uniunea Europeană va spriji în continuare Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova și Poliția în implementarea reformelor. Însă, judecătorul final al succesului nostru vor fi cetățenii Republicii Moldova, cei care merită o poliție care este acolo pentru a oferi securitatea și liniștea de care are nevoie o societate democrată.

 

Participanții au vorbit despre îmbunătățirea capacităților de formare continuă, menționând despre crearea Centrului integrat de pregătire pentru aplicarea legii. Totodată, prioritar fiind  îmbunătățirea condițiilor de detenție în izolatoarele Poliției, consolidarea capacităților de investigare a criminalității, asigurarea unui sistem modern de telecomunicații și măsuri eficiente de combatere a corupției.

 

13 aprilie 2018