MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
A A A

Furt în proporții deosebit de mari la Florești. Polițiștii l-au reținut pe unul dintre suspecți

Un bărbat a fost reţinut pe urme fierbinţi după ce a comis un furt în proporții deosebit de mari, de unde a sustras mijloace financiare, bijuterii din aur precum și două pistoale.

 

La 2 septembrie curent,  polițiștii din Florești au  fost alertați despre un caz de furt în proporții deosebit de mari din orașul Mărculești. Dintr-o gospodărie, persoane necunoscute,  prin deteriorarea lacătului uşii de la intrare, au pătruns într-o  locuinţă, când stăpânii lipseau, de unde dintr-un safeu, au sustras mijloace băneşti în sumă de 52 500 euro, 158 000 de lei, mai multe bijuterii din aur, un navigator, un pistol cu glonț de model MP446 Viking, cal. 9x19 şi un pistol de model Walteher P22 22Lr, după care au plecat într-o direcție necunoscută.

 

 

Astfel,  s-a dispus crearea unui grup de lucru, în componenţa ofiţerilor Direcției Combaterea Crimelor  Grave a INI,  procurorilor, ofițerilor de  investigaţii şi de urmărire penală ai Inspectoratelor de Poliție Florești și Călărași pentru stabilirea tuturor circumstanţelor şi descoperirea infracțiunii. Graţie volumului de lucru efectuat,  forţele de ordine au identificat  un bărbat  în vârstă de 42 ani, originar din raionul Călărași, fiind unul dintre suspecți.

 

 

La 3 septembrie,  ofițerii de investigații în  comun cu angajații Inspectoratelor de Poliție Florești și Călărași  și cu suportul angajaţilor Brigăzii de Poliţie cu Destinaţie Specială “Fulger” a IGP, bărbatul  a fost reținut.

 

În urma percheziției  la domiciliul suspectului, o parte dintre  bunurile sustrase au fost depistate și ridicate.

 

La moment,  se întreprind acțiuni de urmărire penală și măsuri speciale de investigații pentru identificarea și reținerea altor suspecți în comiterea infracțiunii.

 

 

5 septembrie 2019

furt Floresti