MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
A A A

Zece polițiști formatori au instruit colegii săi în domeniul activității polițienești comunitare

În perioada 6-8 iunie curent, la Inspectoratul General al Poliției a fost organizat primul atelier de lucru în domeniul activității polițienești comunitare în cadrul programului „Suport în implementarea reformei Poliției”, finanțat de Guvernul Regatului Unit al Suediei.

 

În calitate de formatori au fost 10 polițiști din diferite structuri regionale ale Poliției, care au fost selectați și instruiți în domeniul implementării conceptului de activitate polițienească comunitară de către experții suedezi.

 

Participanții sesiunilor de instruire curente sunt 16 angajați ai sectoarelor de poliție din Anenii Noi, Buiucani și Sîngerei, care fac obiectul proiectului pilot în domeniul activității polițienești comunitare în cadrul Strategiei de Dezvoltarea a Poliției 2016-2020.

 

Instruirile conduse de formatorii naționali sunt monitorizate de către experți din cadrul Poliției Suedeze, care au rolul de co-instructori și mentori în tot procesul de pilotare a conceptului de activitate polițienească comunitară.

 

Următoare activitate de instruire urmează a avea loc în perioada 11-13 iunie curent în or. Comrat.

 

Menționăm că Guvernul Regatului Suediei susține procesul de reformare al Poliției din Republica Moldova prin intermediul proiectului de asistență tehnică „Suport în implementarea reformei Poliției” în valoare de 3 milioane de Euro implementat în perioada 2017-2020.

 

8 iunie 2018