MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
A A A

Șeful Inspectoratului General al Poliției, la Convenția anuală a Șefilor de Poliție din Europa

Șeful Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pînzari,  a participat, în perioada 26-27 septembrie 2018, la Reuniunea  Convenției  Europeană a Șefilor de Poliție, eveniment organizat  la  sediul Europol din orașul Haga, Olanda.

 

Evenimentul reunește anual în jur de  300 de  șefi de poliție, înalți oficiali de poliție și experți academici cu scopul de a aborda subiecte strategice în interesul securității regionale și internaționale.

 

În cadrul Convenției au fost dezbătute aspecte privind prevenirea și combaterea terorismului sub toate aspectele sale, criminalitatea informatică, migrația ilegală, impactul dezvoltării tehnologiilor digitale și exploatarea criminală a tehnologiei.

 

Pe durata evenimentului, Alexandru Pînzari a avut o serie de întrevederi bilaterale cu omologii   din Olanda, Italia, Germania și Franța.

 

 

În cadrul întâlnirilor a fost reiterate importanța cooperării strategice, a schimbului de informaţii şi bune practici, în combaterea oricăror forme de criminalitate, cu accent pe cooperarea în sfera combaterii  traficului de ființe umane,  terorismului,  traficului de substanțe narcotice, precum și aspecte legate de instruirea polițiștilor   în vederea creșterii nivelului profesional în lupta cu aceste flagele.

 

Convenția Europeană a Șefilor de Poliție a fost adoptată la 30 iunie 2011, la Haga Olanda, urmare a gradului crescând al pericolului criminalității organizate și terorismului care atentează la securitatea Uniunii Europene.

 

28 septembrie 2018