MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
A A A

Sector de poliție modular inaugurat în capitală

Primul sector modular,  Sectorul de Poliție nr. 4 al Inspectoratului de Poliție Râșcani a fost astăzi, inaugurat (str. Albișoara).

  

Acesta este al treilea sector din țară orientat spre activitatea polițienească comunitară care a fost construit în conformitate cu cerințele internaționale și bunele practici în domeniu, asigurând tuturor cetățenilor acces liber și transparent la servicii polițienești de calitate.

 

La eveniment a participat șeful IGP, Alexandru Pânzari, primarul general interimar, Ruslan Codreanu, polițiști,  dar şi locuitori ai sectorului Râșcani. 

 

 Acest sector reprezintă un alt pas important pentru activitatea polițienească comunitară în Moldova. Sector de poliție presupune transparență și colaborare cu cetățenii, societatea civilă și autoritățile publice locale. Oamenii care se vor adresa aici, vor primi servicii de calitate și soluții pentru a rezolva problemele cu care se confruntă. Mulțumesc partenerilor pentru suportul și implicarea de care dau dovadă de fiecare dată. Să știți că ajutați prin toate aceste proiecte, nu doar Poliția, dar și întreaga societate", a subliniat Alexandru Pânzari, șeful IGP.

 

Sectorul de Poliţie modular reprezintă un mediu mai transparent, mai accesibil și mai prietenos pentru a deservi 42 580  de persoane din sectorul Râșcani ai capitalei. Sectorul este  dotat cu echipamente noi și mobilier: mese de birou, safeuri metalice, calculatoare, imprimante,  etc.

  

Modernizarea sectorului de poliție nr. 4 Râșcani a fost posibilă grație suportului oferit  de  Uniunea Europeană în cadrul procesului de reformare instituțională și implementare a standardelor UE în activitatea Poliției.     

 

Valoarea totală a asistenței oferite pentru construcție și dotarea tehnică a sectorului de poliție este de 3mln. 808 mii lei.

 

15 februarie 2019