MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
A A A

Reuniune a șefilor structurilor de combatere a criminalităţii organizate din Europa de Sud-Est

O delegație a Poliției  Republicii Moldova, a participat în perioada 26-29 noiembrie a.c., la Mamaia, România  la  cea de-a XV-a reuniune anuală a şefilor structurilor de combatere a criminalităţii organizate din Europa de Sud-Est.

 

Pe parcursul celor patru zile, experții în combaterea criminalității organizate au avut o serie de dezbateri, întâlniri bilaterale și evaluări pe teme de actualitate, precum tendințe în domeniul traficului de persoane și migrației ilegale, combaterea terorismului, a  traficului de droguri precum și a criminațității organizate, pe conceptul de „hoț în lege”, s.a.  

 

Poliţia Republicii Moldova  a dovedit că este un partener de încredere, aflat pe poziţie de egalitate cu alte  structuri similare din spaţiul European,  având o contribuţie semnificativă  ce luptă pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii de orice tip. 

 

Reuniunea  şefilor structurilor de combatere a criminalităţii organizate din Europa de Sud-Est s-a impus ca un model de schimb de bune practici, de creare de noi puncte de legătură, de comunicare, între structurile de combatere a criminalităţii organizate din Europa, şi nu numai, fapt ce a creat premisele unor noi oportunităţi de colaborare.

 

30 noiembrie 2018