MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
A A A

Republica Moldova avansează pe calea asigurării şanselor egale pentru femei şi bărbaţi în poliţie

 

Asigurarea egalității de gen și creșterea rolului femeilor în structurile Ministerului Afacerilor Interne (MAI) sunt discutate la un curs de instruire axat pe experiența țărilor din Balcanii de Vest.

 

 

Evenimentul  se desfășoară în perioada 19-20 noiembrie și este organizat la inițiativa Asociației Naționale a Femeilor din Sistemul Afacerilor Interne (ANFSAI), cu sprijinul PNUD, și întrunește femei care sunt angajate la Inspectoratul General al Poliției, Poliția de Frontieră și alte structuri ale MAI.

 

În următorii doi ani, potrivit Planului de acțiuni, Moldova va trebui să întreprindă măsuri eficiente în acest domeniu, urmând ca până în 2020 rata de angajare a femeilor în organele de poliție să ajungă la 25%, iar femeile să fie promovate în funcţii de decizie pe bază de meritocraţie şi experiență.

 

Participanții la atelier discută despre prevederile Planului de acțiuni privind integrarea dimensiunii de gen în activitatea Ministerului Afacerilor Interne pentru anii 2018-2020 prin prisma aplicării experienței unor țări din Balcanii de Vest care au avansat în domeniul asigurării egalității de gen în structurile MAI.

 

 Egalitatea de gen și abilitarea femeilor reprezintă una dintre cele mai importante aspecte în procesul de realizare a reformei Poliției. Asociația este un exemplu al solidarității femeilor din sistemul de afaceri interne”, a menționat Dorin Purice, Secretar de Stat al Ministerului Afacerilor Interne  la deschiderea evenimentului.

 

Asociația Națională a Femeilor din Sistemul Afacerilor Interne a fost fondată în anul 2015 și are drept obiectiv promovarea imaginii pozitive a femeilor din sistemul afacerilor interne și conștientizarea principiilor egalității de gen. În prezent, Asociația întrunește 150 de femei din diferite structuri subordonate Ministerului Afacerilor Interne.

 

Doar prin eforturi comune și solidaritate vom putea obține oportunități egale, politici sensibile la gen, creșterea reprezentativității femeilor în sectorul de securitate și apărare și dezvoltare durabilă. Astfel, implicarea asociațiilor de femei și contribuția acestora în reformele care au loc în sistemul de afaceri interne este necesară”, a specificat  Olesea Vladîca, președinta Asociației Naționale a Femeilor din Sistemul Afacerilor Interne.  

 

Femeile constituie 16% din numărul total al angajaților poliției, cu 2% mai mult decât acum doi ani. În același timp, 77 de femei sunt în funcții de conducere în poliție. Cea mai mare rată de angajare a femeilor, 26%, se înregistrează la Poliția de Frontieră.

 

Strategie de Dezvoltare a Poliției pentru anii 2016–2020 pune un accent special pe creșterea numărului de femei în poliție până la 25 %, inclusiv o creștere de 50 % pentru femeile în funcții de conducere.

 

 

PNUD sprijină poliția în regândirea și reproiectarea sistemului său de recrutare într-un mod mai receptiv la aspectele de gen și mai incluziv, pentru ca femeile și bărbații să beneficieze de șanse egale la angajare.

 

20 noiembrie 2018