MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
A A A

Haideți să ne protejăm viața prin niște norme simple, dar eficiente, recomandate de autorități!

Dragi cetățeni, trăim în perioada când fiecare din noi avem nevoie unii de alții. Este esențial să fim mai empatici, mai grijulii, mai responsabili. Reiterăm că, sănătatea și siguranța voastră sunt prioritare pentru noi, dar e nevoie și de implicarea fiecăruia dintre voi în lupta cu Covid-19.

 

Reamintim, scopul nostru este de a preveni, a informa, și a reaminti cât de important este să respectăm măsurile epidemice, pentru a reveni cât mai repede la o viață normală.

 

În perioada 21 ianuarie - 6 februarie curent, angajații Poliției Naționale vor fi mobilizați în multiple activități de prevenire a răspândirii tulpinii Omicron a virusului COVID-19, cu accent sporit pe zonele aglomerate, în orele de vârf, pe întreg teritoriul țării.

 

Activitățile de control și prevenire vor fi realizate în două etape: cea de prevenire și informare, precum și cea de asigurare a respectării prevederilor CNESP.

 

Astfel, acțiunile de informare pe care le desfășurăm au început cu întâlniri cu personalul întreprinderilor de gestionare a transportului public, din mun. Chișinău. A fost verificat gradul de pregătire al transportului și am reamintit despre necesitatea respectării regulilor obligatorii împotriva COVID-19, în scopul sporirii gradului de siguranță al călătorilor, în contextul în care anume în transportul public se atestă un flux mare de oameni.

 

În acestă ordine de idei, Vă reamintim:

 

- evitați zonele aglomerate unde sunteți expuși la contact direct și/sau interacțiune cu un număr mare de persoane;

 

- pe perioada stării de alertă, masca de protecție trebuie purtată în orice spațiu public închis, spații comerciale, mijloace de transport în comun și la locul de muncă;

 

- dezinfectați frecvent, cu soluție pe bază de alcool sau clor, suprafețele cu care intrați în contact, atât acasă cât și la locul de muncă.

 

Mulțumim tuturor celor care respectă prevederile legale în vigoare și se protejează!

 

Fiți voi exemple și încurajații și pe ceilalți să fie.

 

21 ianuarie 2022

Prevenire covid-19