MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
A A A

Eveniment de lansare a proiectului Twinning

Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, Ministerul Afacerilor Interne, Centrul Integrat de Pregătire pentru Aplicarea Legii, Inspectoratul General al Poliției, Departamentul de Poliție din cadrul Ministerului Afacerilor Interne al Lituaniei și Poliția Națională a Poloniei a lansat ieri, 16 octombrie, proiectul Twinning privind reforma instruirii inițiale și continue a sistemului de poliție din Republica Moldova.  

 

Evenimentul a fost prezidat de E.S. Peter Michalko, șeful Delegației UE în R. Moldova, care a subliniat că „Poliția este aproape de cetățeni, mai mult decât orice altă instituție publică. Este aici pentru a servi și a proteja cetățenii și interesul public, aceste elemente vor fi și miezul pentru noile instruiri care urmează să aibă loc datorită  acestui  proiect".

 

Prezent la lansare, Secretarul de stat Dorin Purice a menționat că resursa umană este cea mai importantă resursă pentru orice instituție și aceasta reprezintă de fapt factorul-cheie pentru o reformă  de succes. „Provocările actuale necesită o Poliție modernă și bine echipată. În calitate de cetățean, îmi doresc să interacționez cu ofițeri de poliție care au un nivel înalt de empatie și care răspund într-o manieră eficientă și profesionistă nevoilor și așteptărilor noastre", a mai adăugat Secretarul de stat.

 

Proiectul a demarat la 20 iulie 2018 și va avea o durată de 30 de luni (până în ianuarie 2021) și are drept obiectiv modernizarea și consolidarea instruirii inițiale și continue a sistemului de poliție în conformitate cu cele mai bune practici internaționale.

 

Uniunea Europeană va finanța acest proiect  cu 2 mil. Euro și va acorda sprijin Guvernului Republicii Moldova pentru o mai bună asigurare a statului de drept și menținere a ordinii și securității publice.

17 octombrie 2018