MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
A A A

Cercetați penal pentru furturi din locuințe

 

Doi bărbați în vârstă de 20 și 27 de ani, domiciliați în satele  Cobusca Nouă și Telița, raionul Anenii Noi, au fost reținuți și sunt cercetați penal pentru  săvârșirea mai multor furturi din locuințe. Pe parcursul anului curent aceștia ar fi comis mai multe furturi, iar din banii obținuți au cumpărat o mașină și o casă. Prejudiciul se stabilește.

 

 

Suspecții au fost reținuți după ce polițiștii din Râșcani au fost sesizați precum că, în noaptea zilei de 18 august, două persoane necunoscute au pătruns într-o casă din raion, unde fiind observați de vecini, au părăsit locul faptei fără a sustrage careva lucruri. 

 

 

În urma măsurilor speciale de investigații efectuate, angajații IP  Râșcani în comun cu ofițerii Inspectoratului Național de Investigații Nord au reținut în scurt timp cele două persoane suspecte. Bănuiții nu sunt la prima abatere de la lege, aceștia au fost anterior judecați pentru infracțiuni similare. Unul dintre ei fiind bănuit în comiterea furturilor în zona de  centru a țării ( furturi în proporții deosebit de mari).

 

În urma cercetării efectuate în casa din Brătușeni, polițiștii au depistat și ridicat diverse bunuri care ar fi  sustrase din mai multe gospodării din nordul țării.

 

Audiați de polițiști, suspecții și-au recunoscut vina.

 

 

Poliția continuă cercetările întru stabilirea tuturor circumstanțelor, precum și complicitatea bărbaților în comiterea și altor infracțiuni analogice comise pe teritoriul țării.

 

Bănuiții sunt reținuți și sunt cercetați pentru furt. Dacă vinovăția  va fi dovedită, suspecții risca până la 10 ani de închisoare.

 

 22 august 2019