MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
A A A

15 polițiști au devenit formatori în domeniul activității speciale de investigație

15 polițiști au participat, pe parcursul a opt zile,  la un curs de instruire cu genericul ,,Dezvoltarea abilităților de formare de formatori” în domeniul activității speciale de investigație. Certificatele de absolvire a cursului de instruire a formatorilor le-au fost înmânate, ieri, 22 noiembrie, chiar de șeful IGP, Alexandru Pînzari.

 

Instruirea cascadă, din trei module, s-a desfășurat în perioada lunilor octombrie și noiembrie, fiind organizată de Inspectoratul General al Poliției în parteneriat cu Fundația ,,Hanns Seidel”, susținută de experții Centrului de Instruire și Consultanță Organizațională din Moldova.

 

Scopul primordial al cursului a fost dezvoltarea competențelor profesionale ale funcționarilor publici cu statut special cât și realizarea activităților de instruire a ofițerilor de investigații, fapt ce va contribui la consolidarea capacităților instituționale în domeniul investigării și prevenirii infracțiunilor.

 

Grupul țintă, polițiști, implicați în asigurarea recalificării și pregătirii continue a ofițerilor de investigație din cadrul subdiviziunilor subordonate Inspectoratului național de investigații și serviciilor specializate din Inspectoratele teritoriale de poliție.

Subiectele de bază au fost practice și s-au referit asupra specificului instruirii adulților, instruirea experențială, stilurile de învățare, procesul de dezvoltare a personalului, programul de instruire, formele și metode de instruire, proiectarea detaliată a activității de instruire, realizarea acesteia, inclusiv comunicarea în cadrul activității de instruire.

 

 Formatorii vor asigura instruirea ofițerilor de investigație din toată țara, inclusiv vor fi implicați în procesul de pregătire inițială a polițiștilor.

 

Menționăm că, Fundația ,,Hanns Seidel” susține eforturile de implementare a agendei Reformei Poliției prin consolidarea capacităților personalului în domeniul managementului și leadershipului organizațional.

 

Pînă în prezent au fost  formați peste 160 de manageri.

 

23 noiembrie 2018